Hardlopen met Evy | voor- en nadelen - Hiphardlopen.nl
Hardlopen met Evy

Hardlopen met Evy

0 reactie minuten lezen

Start to run met Evy

Enige jaren geleden werd vooral veel gelopen met de podcast versie van Evy, tegenwoordig is het veelal de app versie die gebruikt wordt. Ook ik ben ooit gestart met, in mijn geval de Evy app, Start to Run van Evy.

Beginnen met hardlopen en de juiste hardloopkleding

Ondanks dat vaak gezegd wordt dat starten met hardlopen goedkoop is, want iedereen heeft wel een paar sneakers en een joggingbroek. Dit is echter niet het geval. Een paar goede hardloopschoenen zijn absoluut de basis van je hardloop uitrusting, we adviseren je dan ook om hiervoor naar een speciaalzaak te gaan waar je advies kan krijgen en waar je de schoenen kunt passen en uitproberen. Daarnaast is je hardloop kleding zeker zo belangrijk, het geeft je vertrouwen om het uiterste uit je zelf te halen tijdens elke training of run.

De basis hardloopkleding bestaat uit;

Waarom kiezen voor Evy app

Tijdens je hardloopsessie geeft Evy instructies wanneer je een tempowisseling hebt, hoe je het beste kunt ademen, waar je om moet denken qua hardloop kleding etc. Daarnaast moedigt Evy je aan, geeft ze leuke tips en vertelt ze allerlei interessante weetjes. Sommige tips en weetjes brengen, ondanks je trainingsinspanning een glimlach op je gezicht. Evy heeft een prettige en gelijkmatige opbouw waardoor je het makkelijker volhoudt.

Tip: doe je oortjes in want je wil niet dat volk en vaderland mee luistert als Evy jou vertelt dat hardlopen goed is voor je seksleven.

Hardlopen met Evy, Start to Run

Tijdens het Start to run programma van Evy leer je in 10 weken tijd om 5 km aan één stuk te lopen. Dit programma bestaat uit 30 lessen. Bij voorkeur doe je 3 lessen per week, in dat geval duurt het programma 10 weken. Doe je maar 2 lessen per week, duurt het programma natuurlijk langer. 

Keep Running programma

Wil je, nadat je 5 km aan één stuk kan lopen, uitbreiden naar 10 km? Dan biedt Evy het Keep Running programma. Hierin breid je geleidelijk het aantal kilometers uit naar 10 km. In dit trainingsprogramma komen meer trainingsvormen aan bod. Er worden tempo wisselingen aan het programma toegevoegd maar ook een rustige duurloopje. Na wederom 10 weken ben je klaar voor een mooie 10 km run.

Wat biedt de hardlopen met Evy app nog meer?

Er zijn in totaal 25 programma's waarmee je o.a. kan opbouwen naar 4 Engelse mijl, 10 Engelse mijl, een halve marathon en zelfs een hele marathon.

In de Evy app vindt je veel informatie over hardlopen maar ook over verschillende oefeningen ter verbetering van je hardloopprestaties. Toegang tot hardlopenmetevy.nl waar je blogs, challenge, events en leuke winacties vindt.

Kortom een fijne app voor het opbouwen naar 5 km hardlopen aan een stuk maar met nog zo veel meer.

Hardlopen Evy abonnement

Voorheen kocht je elk trainingsschema apart en kon je deze keer op keer gebruiken. Inmiddels is ook hardlopen Evy commerciëler geworden en zijn de schema's opgenomen in een abonnement. Je betaalt voor het abonnement óf € 1,99 per maand óf € 9,99 per jaar.

Wat is bij het abonnement inbegrepen?

 • 25 trainingsschema's van je eerste 5 km tot aan de marathon en alles wat daar tussen ligt
 • Trainingschema's die zijn opgesteld door professionele sportcoaches van Energy Lab
 • Persoonlijke begeleiding en aanmoedigingen 
 • De app houdt al je trainingen bij

Voordelen van de hardlopen Evy app

 • Het is een perfecte beginners cursus, met een mooie geleidelijke opbouw
 • Evy vertelt je precies wat je moet doen
 • Evy zorgt dat je gemotiveerd blijft
 • Je trainingsgegevens worden bijgehouden in je trainingsdagboek

Nadelen van de hardlopen met Evy app

 • Op 7 gratis proefdagen na, moet je betalen voor de app
 • Er zijn ook apps en papieren schema's die gratis zijn
 • Tijdens de hardloopsessie is er nagenoeg geen aandacht voor een warming up en cooling down. Behalve dat aangegeven wordt dat je 5 minuten moet opwarmen voor je aan je training begint.

Conclusie

Uiteindelijk ben jij de enige die kan bepalen of je de abonnementskosten van € 9,99 per jaar wel of niet duur vindt en of je hetgeen dat voor dit bedrag geboden wordt, voldoende vindt. We hopen dat je gebaseerd op bovenstaande een gedegen keuze kan maken.

Deze blog is uitsluitend gebaseerd op onze eigen ervaring met de Evy app en wordt niet gesponsord. 

Keep on running!

Groetjes,
Marie-José

 

 

Delen
ReactiesBekijk reacties op "Hardlopen met Evy"Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Hardloopshop dames en heren hardloopkleding
Categorieën
NIEUWSHOPPEN MERKENOUTLETSPORTIEVE CADEAUTIPS VOOR ELKE GELEGENHEIDOVER ONSBlogKlantenserviceMijn account