Dames hardloopkleding vs dames sportkleding | verschil en overeenkomst - Hiphardlopen.nl
Is er verschil tussen hardloopkleding en sportkleding?

Is er verschil tussen hardloopkleding en sportkleding?

0 reactie minuten lezen

Dames hardloopkleding vs dames sportkleding

De termen dames hardloopkleding en dames sportkleding worden door elkaar heen gebruikt. De vraag is "zijn er verschillen" en "kan je alleen maar hardlopen in specifieke hardloopkleding"? 
Natuurlijk zijn er verschillen maar er zijn nog meer overeenkomsten.

Eigenschappen dames hardloopkleding

Hardloopkleding moet aan een aantal eisen voldoen.

  • Allereerst is het belangrijk dat het goed en comfortabel zit. De pasvorm is dus belangrijk.
  • Daarnaast is het belangrijk dat hardloopkleding gemaakt is van een kunststof vezel met goede vocht afvoerende is en sneldrogende eigenschappen. Veel hardloopkleding wordt gemaakt van (gerecycled) polyester met elastaan.
  • Hardloopkleding heeft bij voorkeur geen naadjes die bij wrijving schuurplekken opleveren.
  • Voor hardloopkleding is het ook van belang dat er reflecterende accenten op aangebracht zijn, zodat je tijdens je run goed zichtbaar bent voor het overige verkeer.
  • De kunststof vezels in (vooral de duurdere) hardloopkleding zijn vaak een technisch hoogstandje waardoor deze lichtgewicht is en het transpiratievocht enorm snel van het lichaam afgevoerd wordt. De vezels zijn meestal hol en op speciale wijze geweven (bijv. Craft en RonHill).

Dames sportkleding eigenschappen

Ook sportkleding moet aan een aantal eisen voldoen.

  • Allereerst is het belangrijk dat het goed en comfortabel zit. De pasvorm is dus belangrijk.
  • Daarnaast is het belangrijk dat sportkleding gemaakt is van een kunststof vezel met goede vocht afvoerende is en sneldrogende eigenschappen. Veel sportkleding wordt gemaakt van (gerecycled) polyester met elastaan. Een joggingbroek kan ook gezien worden als sportkleding maar of je hier nu in moet gaan hardlopen? 

Zoals je al kunt lezen; er zijn veel overeenkomsten maar toch zijn er ook wel wat verschillen.

Multifunctionele dames sportkleding

De meeste sportkleding tegenwoordig multifunctioneel. Voordeel is dat je deze sportkleding voor meerdere sporten kunt gebruiken. Het maakt niet uit of je deze sportkleding draagt naar fitness, naar crossfit of dat je er in gaat hardlopen. Het materiaal is voor alle sporten waarbij je flink gaat zweten geschikt. Ik hoor je denken, "dus alle sportkleding is geschikt voor hardlopen?". Dat is echter niet het geval.

Hardloopkleding is sportkleding, maar anders om is een ander verhaal. Een joggingbroek is (ondanks de naam) niet echt geschikt als hardloopbroek, maar de joggingbroek valt wel onder de categorie sportkleding.

Reflecterende accenten dames sportkleding

Ga je hardlopen in multifunctionele sportkleding, zal dit niet snel problemen opleveren (mits het materiaal geschikt is, goed ademend en sneldrogend). Waar je absoluut om moet denken is dat je verlichting mee neemt voor als het donker wordt. De meeste multifunctionele sportkleding is meestal niet voorzien van reflecterende details zoals de specifieke hardloopkleding.

Voorkom schuurplekken tijdens hardlopen

Voel ook goed of er geen naadjes in je sportkleding zitten die bij langdurige wrijving schuurplekken kunnen veroorzaken. Ook lusjes kunnen snel irritatie veroorzaken.

Wat koop ik bij Hiphardlopen.nl?

Bij Hiphardlopen verkopen we beide. Specifieke hardloopkleding maar ook multifunctionele sportkleding, geschikt voor hardlopen. De specifieke hardloopkleding is nog veel donker en traditioneel, gelukkig komt hier de laatste jaren steeds meer verandering in.

Multifunctionele sportkleding is vaak voorzien van printjes en kleur. 

Merken als Röhnisch en BARA is veelal multifunctionele sportkleding, geschikt voor hardlopen. Wij  hebben echter ook specifieke hardloopkleding van deze merken in het assortiment opgenomen.

De hardloopkleding van merken als Craft, Rogelli, Polka Sport en Blyss Running is specifiek ontwikkeld voor hardlopen. Dit geldt dus ook voor de hardlooprokjes (in tegenstelling tot tennisrokjes en hockeyrokjes). De hardloopkleding van deze merken kan je ook gebruiken voor het uitoefenen van andere sporten.

Hoe moet je sportkleding wassen?

Hardloopkleding en sportkleding is best duur. Hier wil je dan ook lang en veelvuldig plezier van hebben. Een goede kwaliteit sportkleding gaat lang mee als je deze op de juiste wijze wast!

Lees hier alle wastips van Hiphardlopen.nl

 

Delen
ReactiesBekijk reacties op "Is er verschil tussen hardloopkleding en sportkleding?"Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Hardloopshop dames en heren hardloopkleding
Categorieën
NIEUWSHOPPEN MERKENOUTLETSPORTIEVE CADEAUTIPS VOOR ELKE GELEGENHEIDOVER ONSBlogKlantenserviceMijn account