SINDS 2010 EEN VERTROUWD ADRES
GRATIS VERZENDEN BOVEN €25,-
GROOTSTE ASSORTIMENT HARDLOOPROKJES
WINNAAR NEW WEBSHOP AWARDS 2020

Hoe voorkom je nare geurtjes in je sportkleding

Hoe voorkom je nare geurtjes in je sportkleding

Waarschijnlijk komt het je niet onbekend voor, niet fris ruikende sportkleding. Is het niet je eigen sportkleding die je na een poosje niet meer fris krijgt, dan is het wel de luchtjes die je tegemoet komen in een startvak.

Sportkleding is duur, dus je wilt er goed voor zorgen. Hou lang plezier van je mooie nieuwe hardloopkleding. Lees hier onze wastips.

Voorkom nare geurtjes in je sportkleding

 

Hoe was je je sportkleding?

We hebben de neiging om zo veel mogelijk wasmiddel te gebruiken bij het wassen van onze sportklediing en deze vervolgens te wassen op een hoge temperatuur. Dit doen we omdat we denken dat, door de hitte en de extra zeep, alle bacteriën worden gedood.

Dit is echter niet het geval. Je wasmachine is zo ingesteld dat het maar een bepaalde hoeveelheid wasmiddel aan kan. Het extra toegevoegde wasmiddel wordt niet goed uitgespoeld en houdt alle dode huidcellen in het materiaal vast. Dit geeft bacteriën alle kans om te groeien.

Heb jij, nadat je je sportkleding gewassen hebt, nog steeds idee dat je kleding stikt, dan ruik je waarschijnlijk de schimmels die zich voeden met het wasmiddels dat niet is uitgewassen na de wasbeurt.

Voor het wassen van je sportkleding geldt zeker: Less is more.

Wassen op het wolprogramma is voldoende.

 

Wasverzachter?

Het gebruik van wasverzachter is een no go bij het wassen van je sportkleding. De wasverzachter houdt de geuren vast in het materiaal met als gevolg dat de luchtjes van je vorige workouts vastgehouden worden in je kleding.

Daarnaast beschadigt wasverzachter alles wat elastisch is, dit geldt overigens ook voor je mooie stretch jeans. Wasverzachter is lekker voor je handdoeken maar slecht voor je hardloopkleding.

 

Wat wél te doen tegen die nare luchtjes?

Natuurlijk is er een goede manier om je sportkleding fris en schoon te houden:

  • Keer je sportkleding binnenstebuiten ter bescherming van de kleur. Vooral de  binnenkant van je kleding heeft een diepe reiniging nodig, dat is immers waar je sportkleding het meeste in contact is met zweet en de dode huidcellen.
  • Week bij voorkeur je kleding 15 tot 20 minuten in een bak met koud water en een half kopje azijn voordat je het in de wasmachine doet. Dit verwijdert het grove vuil dat zich tijdens en na je workout in je sportkleding heeft genesteld.
  • Gebruik slechts een klein beetje wasmiddel, minder dan de voorgeschreven hoeveelheid.
  • Was je kleren in koud water, heet water kan het materiaal beschadigen en ervoor zorgen dat je sportkleding krimpt. Gebruik bij voorkeur het wolprogramma (max. 30 graden) zodat je kleren niet krimpen. Vermijd de wasdroger en laat je sportkleding in de openlucht drogen. 
     

Hoe vaak moet je je sportkleding wassen

Sportkleding moet je echt na elke workout wassen! Door de strakke pasvorm van de kleding, nestelen de bacteriën op je lichaam zich in je kleding of je nu wel of niet gezweet hebt.

De meeste bacteriën bevinden zich de volgende dag nog steeds op je kleding en hebben zich mogelijk zelfs vermenigvuldigd. Trek je daarna je kleding nogmaals aan loop je zelfs kans op infecties omdat je blootgesteld wordt aan versterkte bacteriën of gist. 

Was je hardloopkleding dus na elke training, dan hou je heel lang plezier van je mooie setjes.

Heel veel succes met deze tips, heb jij nog meer tips? Laat het ons dan vooral weten. Tips kan je nooit teveel krijgen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
SINDS 2010 EEN VERTROUWD ADRES
GRATIS VERZENDEN BOVEN €25,-
GROOTSTE ASSORTIMENT HARDLOOPROKJES
WINNAAR NEW WEBSHOP AWARDS 2020