Wat is een goede hardloopbroek dames?

Een dames hardloopbroek moet aan een aantal belangrijke aspecten voldoen. Een goede hardlooptights is gemaakt van elastische stof waardoor je niet wordt geremd in je beweging tijdens het hardlopen. In veel gevallen bevatten hardloopbroeken enige mate van compressie. Een compressie legging zorgt er voor dat je spieren minder snel vermoeid raken en sneller herstellen. 

Je favoriete joggingbroek is niet de beste keus om in hard te lopen. Natuurlijk mag je zelf weten wat je aantrekt maar als je een keer een hardloop tight aantrekt, zal je ervaren dat dit heel anders aanvoelt tijdens het lopen.

Wat kost een goede dames hardloopbroek

Een dames hardloopbroek van goede kwaliteit is even een investering maar deze hardloopbroek gaat dan ook lang mee. Merken als Ronhill, Craft, Röhnisch, Polka Sport en BARA maken kwalitatieve hardloopkleding, veelal ook duurzaam (sustainable). Het is wel belangrijk dat je je sportkleding apart wast (kijk uit voor BH's met haakjes) en op de juiste wijze. Dan gaat je mooie hardloopkleding echt lang mee.

Zoek je de beste runningkleding? Check dan vooral of het materiaal goed ademend en vocht afvoerend is. Dit is een belangrijk aspect bij sportkleding. M.n. polyester is een materiaal dat deze voordelen kent, dit materiaal wordt dan ook veel gebruikt voor sportkleding.

Welke dames hardloopbroeken kopen? 

Hardloopbroeken zijn er in veel uitvoeringen. De lange hardloopbroek, de capri, korte (biker) tights, 2 in 1 hardloopshort, hotpants én maternity tights (zwangerschaps sport broek). De zwangerschap hardloopbroek geeft jouw zwangere buik en rug extra steun tijdens het hardlopen.

Onze voorkeur gaat in alle gevallen uit naar een squatproof broek met kleur maar we hebben voor de liefhebber natuurlijk ook mooie effen zwarte hardloopbroeken zowel voor de dames alsook voor de heren.

Dames hardloopbroek met tunnelkoord

Veel dames én heren hardloopbroeken zijn voorzien van een koord in de tailleband waarmee de broek goed op zijn plek blijft, ook tijdens intensief trainen. De broeken van BARA hebben geen koord, deze hebben een strakke hoge tailleband die ook zonder tunnelkoord heel goed op zijn plek blijft. De broeken van Röhnisch hebben vaak een elastisch koord aan één stuk waar je een lus in kan leggen, dit koord ga je tijdens het wassen niet kwijt raken. De dames sportbroeken van Polka Sport hebben een stevig koord waar je een strik in legt. 

Dames hardloopbroek met telefoonzak

Hardlopen zonder heupband voor je telefoon kan tegenwoordig goed met de hardloopbroek met telefoonzak, waarbij een diepe strakke zak op de heup of op het dijbeen is bevestigd. Hierin ligt je mobiele telefoon stevig en stil tegen je been en verneem je niet eens dat je hem mee hebt. Deze zak is ook goed te gebruiken om een gelletje in mee te nemen of een flacon met water. Veel merken hebben inmiddels een (of meerdere) hardloopbroek met telefoonzak, dames en heren modellen, deze vind je op onze webshop.

Dames hardloopbroeken met print

Bij Hiphardlopen zoeken we speciaal naar dames hardloopbroeken met een leuke print m.n. BARA heeft veel kleurrijke dames hardloop tights. Natuurlijk vind je bij ons ook een mooie zwarte hardloopbroek als je daar mee van houdt. Ook voor de mannen zoeken we broeken met in ieder geval een beetje kleur.

Waarom hardlopen in een strakke broek?

Als het gaat om snelheid, is stroomlijning een ding. Dat is zo bij de auto van Jos Verstappen maar ook bij de hardloopbroek. Daarnaast zijn veel hardloopbroeken voorzien van compressie. Compressie levert druk aan jouw spieren tijdens jouw workout. Compressie gaat nu eenmaal samen met wijde hardloopkleding. Vind jij strakke loopkleding lastig? Kijk dan eens bij onze hardlooprokjes en loopjurkjes. Hiermee gun je jezelf wel de voordelen van compressie maar word je niet gehinderd door het strakke wat jij niet prettig vindt.

Welke lengte dames hardloopbroeken kiezen

Hiphardlopen heeft veel merken hardloopbroeken in alle lengtes:

  • Lange tights
  • Capri tights
  • Biker tights
  • Shorts (en 2 in 1 short)
  • Hot Pants
  • Briefs

Hardloopbroek dames lang

De lange hardlooptights zijn vooral lekker om te dragen in het najaar en winter, als het wat kouder is en je je benen tijdens je run lekker warm wilt houden. Je hebt natuurlijk ook lange zomer tights, deze zijn ultra dun en goed ademend. Vooral prettig als het voor jou niet comfortabel voelt om met blote benen het rennen.

Dames hardloopbroek capri

Voor de periode als de lange broek net te warm is en de korte hardloopbroek net te kort. De capri broek valt over je knie maar laat je kuiten bloot. Ook heel fijn om te dragen in de sportschool waar het al snel warm is.

Biker tights, korte strakke hardloopbroek

De biker hardloopbroek heeft deze naam omdat het broekje de afmeting heeft van een fietsbroek. Dit type hardloopbroek wordt ook veel "shorts" genoemd. De pijpjes vallen boven de knie. Een goede biker tights heeft pijpjes die tijdens het hardlopen niet opkruipen. De onderzijde van de pijpjes moeten daar zitten waar je bovenbenen aanzienlijk smaller zijn dan aan de bovenzijde, dit helpt al tegen het opkruipen. De biker tights van Röhnisch hebben in dit opzicht voor ons de voorkeur omdat deze wat compressie bieden én niet opkruipen maar daarnaast ook nog duurzaam vervaardigd zijn. Ook de biker tights van BARA zijn heel fijn, ook deze hebben wat extra compressie, kruipen niet op, zakken niet af tijdens het hardlopen en zijn veelal voorzien van een zak voor je mobiele telefoon.

Dames hardloopbroek kort - shorts / 2 in 1 shorts

Met het hardloopshort dames wordt veelal het type voetbalbroekje bedoeld. De laatste jaren wordt het short regelmatig uitgevoerd als 2 in 1 short waarbij het losse short voorzien is van een strak short aan de binnenzijde met iets langere pijpjes zodat je benen niet tegen elkaar aan schuren tijdens het lopen.

Dames hardloopbroek kort - Hotpants

Sommige vrouwen vinden het prettig om te lopen in hotpants. De pijpjes van deze korte broekjes zijn dusdanig kort dat, wanneer je bovenbenen iets voller zijn, je benen makkelijk last van schuurplekken kunnen krijgen. De vrouwen die gaan voor de hotpants hebben veelal strakke, slanke bovenbenen waardoor ze hier geen last van hebben. Hotpants zijn ook heel geschikt voor tijdens crossfit. Bij Hiphardlopen vind je de mooie gekleurde hotpants van Slavi.

Voor diegene die graag in de hotpants lopen maar toch ook snel last hebben van wrijving met irritatie als gevolg, hebben we Smeermiddel van Kwakzalver op voorraad. Dit middel voorkomt schuurplekken door frictie tijdens het hardlopen. 

Dames hardloopbroek kort - Briefs

De briefs zijn vooral bekend van de atletiek dames, het model onderbroek. Verkrijgbaar bij de echte atletiek zaak. Bij Hiphardlopen ga je dit type loopbroekje niet aantreffen.

Hardloopbroek tijdens zwangerschap

Tijdens je zwangerschap heb je andere vereisten nodig in je sportkleding. Je buik heeft extra steun nodig. Voor tijdens je zwangerschap hebben we zowel korte alsook lange zwangerschaps hardloopbroeken in ons assortiment. BARA en Röhnisch bieden perfecte hardloopbroeken aan voor tijdens de zwangerschap. Sporten tijdens je zwangerschap is gezond maar je past het beste wel je kleding hierop aan.

Dames hardloopbroek zwart maar ook in kleur

Natuurlijk vind je ook de standaard zwarte hardlooptights bij Hiphardlopen maar ook broeken met meer of minder kleur. Alle lengtes hebben we in meerdere kleurstellingen, met en zonder compressie. 

Squatproof dames sportbroek

Wij houden er van dat een sportbroek gebruikt kan worden voor het hardlopen maar ook in het fitnesscentrum. Hiervoor is het belangrijk dat je onbezorgd kan sporten in je broek zonder dat je angst hebt of je lange tights al dan niet doorschijnt. Onze sportbroeken zijn squatproof en uitermate geschikt voor hardlopen, fitness en yoga. De meeste van onze loopbroeken hebben dan ook geen rits meer onder aan de pijpen.

Duurzame dames hardloopbroek Groningen

Bij Hiphardlopen zijn we altijd op zoek naar duurzame hardloopkleding, daar waar mogelijk kiezen wij voor de duurzame variant. Vaak iets duurder maar beter voor het milieu. De sportbroeken van Röhnisch en Polka Sport, die je bij ons in het assortiment vindt, zijn veelal duurzaam geproduceerd. 
Hiphardlopen is gevestigd in Hoogezand, een middelgrote plaats in Groningen.