Goed hardlooprokje kopen?

Ben jij op zoek naar een goed hardlooprokje? Weet dan dat er verschil is tussen een tennisrokje en een hardlooprokje. Het verschil is met name de lengte van het short. 

Goede hardlooprokjes (in het Engels running skirt of skort) bestaat uit een rokje met daaronder een broekje (slip, short, capri of legging). 

Een goed hardlooprokje biedt veel bewegingsvrijheid, het materiaal is goed ademend en sneldrogend en het broekje onder het rokje heeft platte naden waardoor je geen schuurplekken krijgt door vervelende, irriterende naadjes.

Hardlooprokjes zijn expliciet ontwikkeld op de behoeften van hardlopende vrouwen. De materialen en pasvorm zijn speciaal gekozen om comfortabel in te kunnen hardlopen. De lengte van het rokje en het soort broekje dat er onder zit, varieert per model. 

De voordelen van een hardlooprokje

Een hardlooprokje is speciaal ontwikkeld voor het hardlopen. De pijpjes zijn langer dan die van bijvoorbeeld een tennisrokje. Het short onder het rokje kruipt niet op zodat je geen last krijgt van schuurplekken, ongeacht de duur van je loop. Tennisrokjes zien er soms leuk uit maar deze zijn gemaakt om in te tennissen en zeker niet om in hard te lopen. 

Hardlooprokjes hebben het grote voordeel dat ze er leuker uitzien dan de gemiddelde zwarte hardloopbroek of -tights. Hardlooprokjes zien er flatteus uit en zijn erg praktisch. De shorts onder de rokjes kruipen niet op en voorkomen nare schuurplekken. 
Hoe lekkerder jij je voelt in je sportkleding, hoe beter je prestaties.

De nadelen van hardloop rokjes

Helaas is het aanbod hardlooprokjes in Nederland nog niet zo groot (behalve dan bij Hiphardlopen). Verder kan je te maken krijgen met het imagoprobleem. Als je hardloopt in een hardloop- of trailrokje, kan het zijn dat mensen je minder serieus nemen als sporter. Het vooroordeel is dat vrouwen in hardlooprokjes het belangrijker vinden om er leuk uit te zien dan om te presteren. Niets is echter minder waar.

Neem bijvoorbeeld de dames van RunningSkirts

Cindy en Christy zijn fervente hardloopsters, of het nu 5k, marathon, ultra-marathon of Ironman-triatlon is. Meer serieus hardlopen kunnen we het niet maken. De filosofie van Running Skirts is dat fitnessmode voor vrouwen modieus, flatterend en (vooral) functioneel moet zijn.

dames hardlooprokje met short

Hardlooprokjes veel bewegingsvrijheid

Looprokjes leveren optimale bewegingsvrijheid tijdens het hardlopen, met door jou beoogde resultaten als gevolg. Het maakt niet uit jouw doel het uitlopen van een marathon of bijvoorbeeld het lopen van 10km binnen het uur betreft.
Door het short onder het rokje ontstaat geen belemmering door eventuele wrijving.

Zowel de rokjes van Running Skirts, Polka Sport, Blyss Running en Slavi, zijn voorzien van een aangehechte short of Capri. Het rokje levert, door de mooie pasvorm en het licht uitlopende rokje, geen belemmering tijdens het hardlopen. 

Hardlooprokjes kopen in Nederland?

Hiphardlopen heeft het grootste assortiment hardlooprokjes in Nederland en mogelijk binnen Europa. Verschillende merken als Running Skirts, Polka Sport, Slavi Wear en Blyss Running. Hardlooprokjes met short, capri of lange legging. Zwart, effen of kleurrijk. Bij Hiphardlopen vindt je veel verschillende hardlooprokjes (ook echt gemaakt voor hardlopen!) met pijpjes die niet opkruipen en waar mogelijk duurzaam.

Ook als je een hardlooprokje elders koopt: zorg er vooral voor dat het short over het breedste deel van je dijen valt

Hardlooprokjes met short kopen

Ons meest verkochte hardlooprokje, met name in het voorjaar, zomer en najaar. Door het short onder het rokje heb je geen last van wrijving en schuurplekken. De shorts hebben iets compressie en precies de juiste lengte om niet omhoog te kruipen. 

Bij Hiphardlopen.nl vind je hardlooprokjes met short van Running Skirts, Polka Sport, Slaviwear en Blyss Running.

Hardlooprokjes met capri

Fijn op de dagen dat het wat fris is. Sommige vrouwen vinden het prettig om een broek tot net onder de knie te dragen tijdens het hardlopen. Het hardloopskirt met capri voorziet in deze behoefte. Ook bij deze variant krijg je geen last van schuurplekken. 

Hardlooprokjes met capri hebben wij uit voorraad leverbaar van Polka Sport en Blyss Running (mogelijk ook nog een enkele van Running Skirts).

Hardlooprokjes met legging

Gelukkig hebben we ook een paar exemplaren van het hardlooprokje met lange broek weten in te kopen. Heerlijk in de winter op koude dagen, toch hardlopen in een rokje maar dan wel een met een lange hardloopbroek er onder zodat je benen maar ook je billen lekker warm blijven.

Hardlooprokjes met lange tights hebben we alleen op voorraad van het merk Blyss Running.

Goedkoop hardlooprokje kopen

Goedkoop zijn onze hardlooprokjes niet, wij gaan uitsluitend voor kwaliteit, pijpjes die niet opkruipen en die lang genoeg zijn om over het punt vallen waar de meeste dijen van dames over elkaar heen kunnen gaan schuren, want schuurplekken, daar zit niemand op te wachten.

Daarnaast is de meeste sportkleding in onze webshop, waar mogelijk ook de hardlooprokjes, gemaakt van gerecycled materiaal en daarmee uiterst duurzaam. Kwaliteit heeft een bepaalde prijs. Hiervoor krijg je dan wel een hardlooprokje waar je altijd wel in wilt lopen, dat lang mee gaat en waar je echt lang en veel plezier van hebt