Voordelen van een compressie hardloopbroek - Hiphardlopen.nl
Wat zijn de voordelen van een compressie hardloopbroek?

Wat zijn de voordelen van een compressie hardloopbroek?

0 reactie minuten lezen

De beste gids voor compressie hardloopkleding voor dames

In deze gids voor compressie broeken voor dames leggen we uit waar je op moet letten voordat je een dames hardloopbroek met compressie koopt. 

Musthave in je sportkledinggarderobe?

Je hoort (of leest het) het vaak, de compressie hardloop- of sportbroek is een musthave in een moderne sportkledinggarderobe, maar waarom is dat? We gaan proberen om je alles, dat je moet weten over compressie broeken, te vertellen.

Wat is een compressie hardloopbroek (compressie legging)

Sportbroeken met compressie zijn nauwsluitende sportkleding die wordt gedragen door atleten of mensen die graag actief willen blijven. Compressiekleding zijn over het algemeen kledingstukken die strak om de huid zitten. Deze kledingstukken zijn ontworpen om de bloedstroom te bevorderen, spiervermoeidheid te verminderen en overbelasting te voorkomen. Veel mensen dragen een compressie sportbroek, ook wel compressie legging genoemd, tijdens én na het sporten om optimaal te profiteren van de voordelen van het herstel van deze sportkleding. 

Waar worden compressie sportbroeken (-leggings) voor gebruikt?

Compressie broeken worden meestal gedragen om de prestaties of herstelsnelheid te verbeteren tijdens het sporten.

Andere gerapporteerde voordelen van compressie sportleggings zijn:

♦ Het warmhouden van je spieren om spierspanning te voorkomen.
♦ Zweetafvoeren (om schuren en huiduitslag te voorkomen).
♦ Pijnstilling (van spierstijfheid en pijn).
♦ Stabiliseren van gewrichten.

Welke hardloopbroeken hebben compressie?

Alle BARA hardloopbroeken, een aantal Röhnisch en de Polka Sport broeken hebben compressie, sommige meer dan andere. Bij het shoppen voor een hardloopbroek met compressie, raden we je aan eerst een paar dingen te beslissen:

♦ Wat zijn jouw persoonlijke voorkeuren als het gaat om pasvorm en andere kenmerken?
♦ Vind je het prettig dat je legging strak zit of meer los zit?
♦ Hou je van een hoge taille?
♦ Ben je op zoek naar een zwarte of bedrukte loopbroek?
♦ Heb je een mogelijkheid nodig om je mobiel of sleutels in mee te nemen?
♦ In welke setting ga je deze dames sportbroek dragen, tijdens welke activiteit, hardlopen, yoga, crossfit, fitness?

Welke hardloopbroek heeft de meeste compressie?

BARA

♦ De broeken met print (zonder "Shape" in de naam) hebben compressieniveau 4
♦ Icon-tights, powertights en 7/8 tights hebben compressieniveau 3
♦ Shimmer Tights hebben compressieniveau 2,5
♦ De tights met Shape & Shape-print, Capri-tights, Reflecterende tights, Leggings met zakken en tie-dye hebben compressieniveau 2
♦ De Lux Tights, Namaste & Winter Tights hebben compressieniveau 1

Röhnisch

♦ De Uplift Tights hebben compressie niveau 2,5
♦ De Flattering Tights hebben compressie niveau 1/2

Polka Sport

♦ De dames hardloopbroek met zakken valt onder compressie niveau 3

Ook de maat die je kiest, heeft invloed op de mate van compressie. Heb je graag een hardloopbroek die aan de losse kant zit, is het mogelijk dat enkele van de compressievoordelen worden verminderd.

Wat zijn de beste compressie hardloopbroeken?

Dat is afhankelijk van hoeveel compressie jij prettig vindt, zelf houden wij, voor het hardlopen, van niveau 2 / 2,5 maar dat is heel persoonlijk.

Hoe strak moet een compressie hardloopbroek zijn?

Een compressie hardloopbroek wordt gedragen als een "tweede huid" maar moet zeker comfortabel aanvoelen en volledige bewegingsvrijheid bieden. Dat gezegd hebbende, mag het dragen van een compressielegging géén pijn doen! Je broek moet huiddicht zijn maar mag nooit pijn doen. Als dit wel het geval is, moet je waarschijnlijk een maat groter kiezen.

Hoe trek je compressie sportbroek aan?

Een compressie broek trek je aan zoals kousen en panty's. Verzamel de beenkappen aan je voeten en trek ze been voor been omhoog. Als ze erg huiddicht zijn, trek ze dan voorzichtig omhoog door de tights over je been, over je dijen en tot aan je heupen te rollen.

Schrik niet als je een "brekend" geluid hoort de eerste keer dat de hardloopbroek omhoog hijst. Het geluid dat je wellicht hoort, zijn de rijgsteken. De rijgsteken worden gebruikt om de stof vast te houden tijdens het naaien. Normaal gesproken laten men de rijgsteken "breken" als het product klaar is, maar soms wordt niet hard genoeg aan de stof getrokken, zodat de steken niet helemaal breken. Deze hechtingen hebben alleen een tijdelijke functie en moeten worden verwijderd / gebroken. Daarom hoor je misschien een brekend geluid als je voor het eerst een nieuwe compressiebroek probeert.

Waar vind je dames compressie sportbroeken in grote maten (XL, XXL of XXXL)?

Hier! We hebben compressielegging in grote maten. Hebben we jouw maat niet meer op voorraad in de broek/kleur die jij graag wilt? Informeer dan naar de mogelijkheid om deze voor jou na te bestellen. Veelal hebben we je broek dan nog steeds binnen een week in huis. Mail voor informatie naar [email protected]

Wat is het verschil tussen compressiebroek en compressielegging?

Taalverschil

Als het om talen gaat, verwijzen broeken, leggings en panty's mogelijk niet naar hetzelfde, afhankelijk van waar je woont. In Nederland gebruiken we broek en legging redelijk door elkaar, in Noorwegen gebruiken men de term panty's' voor sportkleding, maar in de VS gebruiken ze bijvoorbeeld het woord 'legging', omdat met panty's meestal de panty bedoeld wordt.

Verschil in gebruik

In tegenstelling tot traditionele broeken of leggings, worden compressie broeken gedragen om specifieke medische of atletische redenen. De eerste compressie-leggings werden gedragen om te voorkomen dat spataderen en andere vaatziekten zich ontwikkelen tot aandoeningen zoals diepe veneuze trombose. Om deze reden wordt ook veel gebruik gemaakt van compressiekousen om medische redenen (vliegen, zwangerschap enz.).

Zie je er slanker uit door een compressie sportbroek?

Compressie kan de illusie wekken van een slankere look. Dit komt doordat compressiebroeken "lichaam-knuffelend" zijn en in wezen uw lichaam "vormen", waardoor het er dunner en meer voorgevormd uitziet.

Kun je de hele dag een compressielegging dragen?

We zouden ja zeggen - waarom niet? Elke dag een compressielegging dragen kan de bloedcirculatie stimuleren en andere voordelen bieden, zoals hierboven vermeld.

Zijn er nadelen waarom je geen compressie sportbroek moet kopen?

We kunnen niet heel veel nadelen vinden van compressie sportkleding maar met een beetje moeite hebben we toch een paar (voor de hand liggende) eventuele nadelen gevonden.

♦ Sommige mensen vinden compressie kleding niet prettig omdat deze nu eenmaal strak zit.
♦ Kosten aspect?
♦ Te strak zodat het pijn doet om te dragen, dan heeft het zeker nadelen.

Hoe kan je een compressie sportbroek wassen?

Vraagt u zich af hoe u uw sportbroek in de machine moet wassen? Lees onze blog met wastips om zo lang mogelijk plezier te hebben van je compressie sportkleding.

 

 

Delen
ReactiesBekijk reacties op "Wat zijn de voordelen van een compressie hardloopbroek?"Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Hardloopshop dames en heren hardloopkleding
Categorieën
NIEUWSHOPPEN MERKENOUTLETSPORTIEVE CADEAUTIPS VOOR ELKE GELEGENHEIDOVER ONSBlogKlantenserviceMijn account