MSM gebruiken ter verbetering van je sportprestaties? - Hiphardlopen.nl
Hoe kan het gebruik van MSM mijn hardloopprestaties beinvloeden?

Hoe kan het gebruik van MSM mijn hardloopprestaties beinvloeden?

0 reactie minuten lezen

MSM belangrijk voor hardlopen?

Soms kom je een product tegen dat een supplement bevat dat je nog niet kent (Kramp Krachtig van Kwakzalver). In mijn geval was dat MSM, ik had er nog niet eerder van gehoord. Mogelijk weet jij ook niet van het bestaan? Ik heb het voor je uitgezocht en ik moet zeggen, het is best interessant. Hoe vaak horen we niet van lopers om ons heen dat ze last hebben van kramp en stramme spieren?

MSM, wat kan het bijdragen aan je sportprestaties? Voor- en nadelen

Natuurlijk is een gezonde leefstijl belangrijk voor een goede lichaamsfunctie. Gezond eten en regelmatig bewegen draagt hier positief aan bij. Veel sporters/hardlopers lopen rond met vage lichamelijke klachten waarbij snel gedacht wordt aan ouderdom of een gebrek aan vitaminen of mineralen. 
Een afnemende hoeveelheid zwavel in ons voedsel en daardoor ook in ons lichaam kan mogelijk ook de oorzaak zijn van sommige vage lichamelijke klachten.

Zwavel is één van de belangrijke bouwstenen voor je lichaam. MSM zie je hoofdzakelijk als toevoeging in supplementen met glucosamine en in supplementen en crèmes voor huid, haren en nagels. MSM heeft echter veel meer toepassingen.

 

Wat is MSM?

Methyl Sulfonyl Methaan, afgekort MSM, is een in water oplosbare stof die voorkomt in al het leven op aarde, denk hierbij aan planten, dieren, mensen, vissen etc.. Ondanks het feit dat MSM van nature in kleine hoeveelheden in vers fruit en groenten zit, krijgen we hier veelal niet voldoende van binnen. Oorzaak hiervan is dat een deel van de MSM verloren gaat tijdens de bereiding van ons eten.  
Naarmate je leeftijd stijgt, gaat de hoeveelheid MSM en zwavel in je lichaam achteruit. Langdurig zwavelgebrek kan negatieve gevolgen hebben voor belangrijke lichaamsfuncties. MSM tekort kan je voorkomen door MSM in te nemen in de vorm van poeder of capsules. 

 

Hoe werkt MSM?

De zwavel in MSM is belangrijk voor een groot aantal lichaamsfuncties en is een onderdeel van belangrijke aminozuren en bijna alle eiwitten. Zwavel is belangrijk in de verbindingen (disulfidebruggen) die voor structuur en elasticiteit van bindweefsel (je huid) en kraakbeen zorgen. Dat is dan meteen de reden waarom je MSM vaak in supplementen met glucosamine en in supplementen of crèmes voor de huid aantreft.

Door te zorgen voor voldoende zwavel bevattende collageen vezels, zorgt MSM ervoor dat huidcellen zich beter met elkaar kunnen verbinden. Een tekort aan MSM kan er dan ook voor zorgen dat je huid minder elastisch wordt en sneller veroudert (lees rimpels).

 

Hardlopers met kramp en spierpijn? MSM 

Sporters kunnen veel baat hebben bij het gebruik van MSM. Dit heeft namelijk een positief effect op de flexibiliteit en het uithoudingsvermogen van je spieren. Daar hebben wij als sporters en hardlopers natuurlijk behoefte aan. Het gebruik van MSM versnelt de afvoer van afvalstoffen waardoor het een sneller herstel van je spieren bevordert en jij minder lang last hebt van spierpijn na een intensieve workout. De Kramp krachtig gel van Kwakzalver bevat o.a. MSM en zorgt er voor dat jij geen last van kramp en spierpijn krijgt en bevorderen een sneller herstel van je spieren.

 

Redenen voor het toevoegen van MSM aan je voedingspatroon!

  • MSM helpt je lichaamsweefsel door gemakkelijker voedingsstoffen op te nemen en je afvalstoffen af te voeren
  • MSM ondersteunt een zuiverende werking op je urinewegen en blaas
  • MSM bevordert een gezonde bloedcirculatie 
  • MSM verhoogt je weerstand
  • MSM helpt ouderdomsverschijnselen zoals rimpels en huidbeschadigingen tegen te gaan
  • MSM ondersteunt de dikke darm door het aanbrengen van een beschermende laag

 

Symptomen die duiden op een tekort aan zwavel

In het geval van een tekort aan zwavel, kan je o.a. last hebben van:

  • Huidproblemen zoals een droge huid, slechte wondgenezing, rimpels, littekenweefsel en zweren
  • Nagels die snel afbreken
  • Haaruitval en haar dat snel breekt
  • Pijnlijke spieren en gewrichten of artritis

Kamp jij met vage klachten dan kan je tijdens een bezoek aan je huisarts vragen of een tekort aan zwavel een oorzaak van jouw klachten kan zijn. 

 

Nadelen gebruik van MSM?

MSM wordt algemeen erkend als veilig mits de doseringen normaal zijn. Meer MSM nemen dan voorgeschreven lijkt geen betere resultaten te bieden. MSM wordt afgeraden bij het gebruik van bloedverdunners en kan negatieve effecten als diarree of maagklachten veroorzaken.

 

Conclusie

Het was lastig om nadelen van het gebruik van MSM te vinden en je struikelt over de voordelen. Natuurlijk zijn er veel grote bedrijven die hun verkoopcijfers graag zien stijgen.

Maar toch, het uitzoeken en lezen van de vele informatie die over dit onderwerp te vinden is, heeft mij doen besluiten om MSM eens een kans te geven. Mijn eczeem en fibromyalgie kunnen er vast niet erger van worden. Elke verbetering is een stap vooruit.

Mijn interesse heeft MSM zeker. 

Delen
ReactiesBekijk reacties op "Hoe kan het gebruik van MSM mijn hardloopprestaties beinvloeden?"Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Hardloopshop dames en heren hardloopkleding
Categorieën
NIEUWSHOPPEN MERKENOUTLETSPORTIEVE CADEAUTIPS VOOR ELKE GELEGENHEIDOVER ONSBlogKlantenserviceMijn account