Hardlopen in de zon? Bescherm hoofd, huid en ogen - Hiphardlopen.nl
Hardlopen in de zon

Hardlopen in de zon

0 reactie minuten lezen

Hardlopen in de zon

Lekker hardlopen in de zon is voor veel hardlopers een feest. Dat je hierbij vooraf, achteraf en zo nodig tijdens je training voldoende moet drinken, hoef je de meeste lopers niet te vertellen. Het beschermen van huid en ogen is voor velen echter minder vanzelfsprekend.

Zelfs als je maar een half uurtje gaat lopen. Uv-straling kan flinke schade aanrichten als die in te grote hoeveelheden je huid of netvlies raakt. Dit geldt overigens voor volwassenen maar ook zeker voor kinderen.

Schade door te veel zonlicht

Iedereen kent het meest bekende gevolg van te veel blootstelling aan zonlicht, verbranding van de huid, waarbij cellen beschadigd raken. In de meeste gevallen kan je lichaam dit zelf genezen. Je huid kan ook sneller verouderen als je deze niet voldoende beschermt. Het meest heftige gevolg van een teveel aan zon op je huid is huidkanker.
 
Bescherming van de huid kan natuurlijk door je in te smeren maar er is ook speciale hardloopkleding die UV-straling buiten de deur houdt. 

Hardloop pet

Je hoofd kan je tijdens je hardloopsessie goed beschermen met een pet. Hiervoor zijn speciale, goed ademende en ventilerende hardloop petten verkrijgbaar. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor het hardlopen, waardoor het geen straf is om deze op te hebben tijdens je hardloopsessie in de zon. 

Ben je een liefhebber van BUFF, dan kan je ook prima je hoofd bedekken met je BUFF.

Zonnebril speciaal voor hardlopen

Met een hardloopzonnebril bescherm je je ogen tegen oogschade veroorzaakt door schadelijke Uv-straling. Hardloopzonnebrillen zijn in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Van een paar tientjes tot meer dan € 100,-.

Ben je op zoek naar een betaalbare hardloop zonnebril, die ook nog eens niet stuitert op je neus en die niet beslaat, is GOODR. Vanaf €35,- koop je een goede hardloop zonnebril die er ook super uitziet.

Zomer hardloopkleding

Je huid kan je voor een deel beschermen met kleding, geschikt voor hardlopen in de zon. Kleding die dusdanig goed ademend en ventilerend is. Bedek je schouders goed tijdens zonnige hardloopsessies of smeer je goed in. Kijk uit met veel zonnebrand crème op je gezicht, dit kan er voor zorgdragen dat je je warmte niet goed kwijt kunt tijdens het lopen.

Delen
ReactiesBekijk reacties op "Hardlopen in de zon"Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Hardloopshop dames en heren hardloopkleding
Categorieën
NIEUWSHOPPEN MERKENOUTLETSPORTIEVE CADEAUTIPS VOOR ELKE GELEGENHEIDOVER ONSBlogKlantenserviceMijn account