Dames hardlooptights kopen? - Hiphardlopen.nl
Dames hardlooptights kopen?

Dames hardlooptights kopen?

0 reactie minuten lezen

Wat is het verschil tussen tights en hardloopbroek

De termen "dames hardloop tights" en "dames hardloopbroeken" worden door elkaar heen gebruikt maar wat is het verschil? Is er verschil of zijn beide benamingen juist?

Volgens Wikipedia: Tights zijn een soort stoffen kledingstuk, meestal omhult het lichaam van de taille tot de teenpunten met een strakke pasvorm, vandaar de naam.

In de hardloopwereld wordt gesproken over tights bij de strakke hardloopbroeken voorzien van compressie.

Dames hardloopbroeken zijn er ook in iets wijdere modellen, voor diegenen die niet van een strakke hardloopbroek houden. Beide benamingen zijn echter juist, een tights is een broek.

Lange dames winter hardlooptights

Vooral in de winter is het lekker om langere tights te dragen. Deze houden je benen lekker warm en zorgen ervoor dat je spieren soepel blijven tijdens je hardloopsessie. Houdt vooral de temperatuur in de gaten als je kleding uit kiest voor je hardlooprondje. Tel bij het aantal graden van dat moment 10 graden op, dat is de gevoelstemperatuur tijdens het lopen. 10 graden lijkt misschien koud maar tijdens het lopen zal je merken dat je het snel warm hebt en blijkt de lange winter hardloopbroek mogelijk niet de juiste keus. 

Lange dames hardlooptights

Zomerse dames bike tights

Voor de zomer kies je beter voor het korte model dames hardloopbroek zoals de bike tights. Een kort model dat boven de knie blijft, model fietsbroek. Door de iets langere pijpjes, die over je dijen reiken, een probleem gebied van veel vrouwen. Je benen schuren al snel langs elkaar en zodra je gaat zweten loop je verhoogde kans op schuurplekken. De bike tigths vallen ruim over dit punt en over het breedste deel van je bovenbeen, hierdoor zal een bike tights niet snel omhoog kruipen. 

dames korte hardloop bike tights

Heb je geen last van langs elkaar schurende bovenbenen kan je natuurlijk ook kiezen voor een short of voor een hotpants. Loop je graag in een korter broekje tijdens warme zomerdagen en dreig je toch schuurplekken op te lopen, dan kan je een anti frictiemiddel als Smeermiddel van Kwakzalver.

Dames hardlooptights met compressie

Door de compressie in de hardlooptights, zitten de pijpen strak om je benen waardoor je minder snel last krijgt van vermoeidheid in je spieren, daarnaast helpt de compressie in de hardlooptights je spieren sneller herstellen na je loopje.

Dit effect is vergelijkbaar met hardloop compressiekousen. Ook hier wordt extra druk uitgeoefend op je spieren waardoor je het hardlopen langer kunt volhouden en beter presteert. 

Blog over compressie

Materiaal hardloop tights dames

Een goede hardloopbroek is gemaakt van vocht afvoerend en sneldrogend materiaal als (gerecycled) polyester. Als je zweet snel van je lijf afgevoerd wordt, zal je huid droog blijven waardoor je spieren niet te hard afkoelen. Het materiaal van je broek is erg belangrijk.

Pasvorm hardlooptights dames

Het is belangrijk dat je broek goed past en aansluit aan je lichaam, dat hij niet afzakt maar ook niet te strak zit. Een goed passende broek geeft veel bewegingsvrijheid en knelt niet.

Check voor aanschaf vooral de maattabel van het betreffende merk, dit voorkomt teleurstelling en onnodig retour sturen. Bij Hiphardlopen vind je de maattabellen van de verschillende merken in de footer onder aan de homepage. 

 

Delen
ReactiesBekijk reacties op "Dames hardlooptights kopen?"Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Hardloopshop dames en heren hardloopkleding
Categorieën
NIEUWSHOPPEN MERKENOUTLETSPORTIEVE CADEAUTIPS VOOR ELKE GELEGENHEIDOVER ONSBlogKlantenserviceMijn account