Buiten sporten met BUFF | Stoer en uiterst functioneel - Hiphardlopen.nl
Buitensporten met BUFF

Buitensporten met BUFF

0 reactie minuten lezen

BUFF, Stoer en functioneel

Het dragen van een BUFF col, ook wel gator of neckwear genoemd, tijdens het hardlopen kan veel verschillende voordelen bieden afhankelijk van individuele voorkeuren en behoeften.

Een BUFF is een naadloze, kokervormige sjaal die je op veel verschillende manier kan dragen. Natuurlijk kan je de BUFF dragen om je hals als sjaal maar je kan de BUFF ook dragen als hoofdband, muts, stofmasker of haarband. 

BUFF is een handig én veelzijdig accessoire voor buitensporten. Het beschermt tegen de kou, zon en zweet.

Onderstaand een aantal mogelijke voordelen van het dragen van een BUFF tijdens het hardlopen (of andere buitensporten):

 1. Bescherming bij kou
  Een van de voordelen van het dragen van een BUFF tijdens het hardlopen is dat het je helpt om de lucht die je inademt op te warmen tijdens koud weer.


 2. Bescherming tegen UV-straling
  Ook tijdens zonnig weer kan een BUFF jouw huid bescherming bieden, nl. tegen de schadelijke effecten van UV-straling. Daarnaast geen BUFF een koel en droog gevoel door de sterk zweet regulerende stof met innovatieve koeltechnologie.

 3. Bescherming tegen stof en vliegjes 
  Als je buiten sport, vooral op bos- of zandpaden kan je flink last hebben van stof en vliegjes. Een BUFF trek je in deze situaties makkelijk even over je mond en neus zodat je wel makkelijk kan in- en uitademen maar geen stof en vliegjes in je mond en neus krijgt. Hierdoor kan je meer comfortabel hardlopen.

 4. Windbescherming
  Tijdens koeler weer kan een BUFF helpen om je gezicht en hals warm te houden door een extra isolatielaag te bieden. De BUFF kan ook fungeren als een barrière tegen koude wind. Hierdoor wordt jouw comfort tijdens het hardlopen verbeterd.

 5. Vochtregulering
  BUFF is gemaakt van sterk zweet afvoerend materiaal met innovatieve koeltechnologie. Dit helpt je bij het afvoeren van zweet en vocht waardoor jij je droog en koel blijft voelen tijdens het hardlopen.

 6. Verminderde irritatie door allergene
  Ben jij allergisch voor pollen, stof of andere allergenen, dan kan het dragen van een BUFF helpen om het directe contact van deze allergenen met jouw ademhalingssysteem te verminderen waardoor irritatie mogelijk wordt geminimaliseerd.

 7. Veelzijdigheid van de BUFF
  Neem je een BUFF mee tijdens je run, dan kan je deze gemakkelijk naar beneden trekken of aanpassen aan jouw behoefte als de omstandigheden tijdens jouw run veranderen, bijvoorbeeld om je hoofd tegen zweet in je ogen.


 8. Preventie tegen schuren
  Het dragen van een BUFF kan schuurplekken voorkomen die worden veroorzaakt door kleding of uitrusting (denk aan een camelback) die tegen het nekgebied wrijft tijdens langere runs.

Voordelen BUFF Coolnet UV technologie

BUFF CoolNet UV® Multifunctionele Neckwear is een game-changer voor alle actieve mensen (mannen, vrouwen én kinderen) die willen doen waar ze van houden, zelfs als het buiten warm is.

 • Verkoelende technologie
 • UPF50 zonbescherming
 • Stretch in 4 richtingen
 • Naadloos én lichtgewicht
 • Elke BUFF is gemaakt van 2 PET flessen, super duurzaam dus!
 • Geproduceerd in BUFF's eigen fabrieken

Conclusie

Een BUFF (col, neckwear, gator etc.) is een super functioneel sport accessoire voor iedereen. Het is vooral belangrijk om te bedenken of een BUFF past bij jouw specifieke behoeften.

Het goed ademende en vocht afvoerende materiaal voelt comfortabel aan op je huid. Daarnaast is een BUFF  gemakkelijk aan te passen aan de omstandigheden, hoe die ook zijn. 

Het dragen van een BUFF is geen vervanging voor andere beschermende maatregelen zoals het dragen van een mond/neusmasker in situaties die hierom vragen. 

BUFF maakt nog meer accessoires zoals (opvouwbare) petten, haar- en hoofdbanden, mutsen etc.

 

 

Delen
ReactiesBekijk reacties op "Buitensporten met BUFF"Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Hardloopshop dames en heren hardloopkleding
Categorieën
NIEUWSHOPPEN MERKENOUTLETSPORTIEVE CADEAUTIPS VOOR ELKE GELEGENHEIDOVER ONSBlogKlantenserviceMijn account