10 redenen om te beginnen met hardlopen | motivatie om te gaan - Hiphardlopen.nl
10 redenen om te beginnen met hardlopen

10 redenen om te beginnen met hardlopen

0 reactie minuten lezen

Waarom beginnen met hardlopen?

Zet de ene voet voor de andere en begin met het najagen van deze verbazingwekkende voordelen van hardlopen.

1. Hardlopen geeft je een gezond gevoel

Wanneer je een training voltooit, ongeacht de lengte en/of snelheid, diep ademhaalt, in de wetenschap dat je iets hebt gedaan om je gezondheid te verbeteren; dat geeft een super goed gevoel!

2. Hardlopen, zelfs een beetje, zorgt ervoor dat je langer leeft

Een studie, gepubliceerd in het British Journal of Sports Medicine (2019) geeft aan dat hardlopen het risico op ziektegerelateerde vroege dood met 27% kan verminderen. Dat is een behoorlijk hoog percentage.

Een wekelijkse run van testdeelnemers resulteerde in:

  • 30% lager risico op overlijden door hart- en vaatziekten
  • 23% lager risico om te sterven aan kanker (alle soorten)

Het bijzonder van dit alles is dat de genoemde gezondheidsvoordelen met slechts één keer per week, minder dan 50 minuten, met een snelheid van minder dan 9 km per uur behaalt werden!
Dat is een hoog rendement, wetende dat de meeste hardlopers vaker en veelal sneller lopen. Wat zijn jouw gezondheidsvoordelen als je dit rendement afzet tegen jouw eigen mate van inspanning?

3. Hardlopen maakt je slimmer

Lichaamsbeweging verhoogt je hersenactiviteit. Wetenschappers hebben ontdekt dat honderdduizenden nieuwe cellen worden aangemaakt in de grijze stof van de hersenen (het gebied van de geest dat het geheugen en het leren regelt) na slechts een paar dagen hardlopen!

4. Hardlopen helpt je je eigen grenzen te verleggen

Als je vaste hardlooproutines creëert, zal je ervaren dat je hardlopen verbetert en dat is een geweldig gevoel! Niet alleen word je door de jaren heen sneller, sterker en "vasthoudender" maar je leert ook dat je lichaam én geest tot zoveel meer in staat zijn dan je oorspronkelijk dacht! Dit ga je leven veranderen op het gebied van hardlopen en sporten maar ook ver daar buiten.

5. Hardlopen houdt je buik platter

Dit is geen geheim; met hardlopen verbrandt je visceraal vet. Dit is het soort vet dat zich o.a. bevindt in het maag gebied. Omdat Visceraal vet zich bevindt om je organen is dit een gevaarlijk soort vet.

Het krijgen of houden van een plattere buik is voor veel vrouwen (en mannen) een goede motivatie.

6. Veel hardlopen betekent meer hardloopkleding

Als je kon kiezen, zou je dan het liefst altijd sportkleding dragen? Als je blijft hardlopen (en sporten) heb je ook meer sportkleding nodig. Dit rechtvaardig in ieder geval je nieuwe aankopen.

Goede hardloopkleding draagt zeer comfortabel, veel vrouwen dragen niet voor niets graag een legging.

Bij Hiphardlopen vind je naast de gebruikelijke hardlooptights en hardloopshirts, hardlooprokjes, hardloopjurkjes en heel veel kleur. Heb jij het milieu hoog in het vaandel? Dan ben je bij Hiphardlopen aan het goede adres. Bij ons vind je veel sustainable (duurzaam gefabriceerd en gerecycled materiaal) dames sportkleding.

7. Hardlopen maakt je gelukkig

Hoe vaak is het je gebeurd dat je verdrietig bent na het voltooien van een hardloopsessie? Dit zal niet vaak gebeurd zijn. Wanneer je hardloopt, worden de endorfines (gelukshormonen) vrijgegeven in de hersenen, waardoor je je gelukkiger, energieker en wakker voelt. Endorfines worden beschouwd als de "pijnstillers" van de natuur en kunnen helpen ongemak te minimaliseren.

8. Hardlopen kan je slaapkwaliteit verbeteren

Weet je dan een volwassene tussen de 7 en 9 uur slaap nodig heeft? Hoe ouder je wordt, hoe belangrijker het is om voldoende en goed te slapen. Een wetenschappelijk studie laat zien dat mensen die trainden een veel betere slaapkwaliteit kregen dan diegenen die niet trainden.

9. Hardlopen ruimt stress op en levert energie

Je hebt ruzie gehad of kamt met een probleem waar je maar geen oplossing voor vindt. Hardlopen kan je helpen je geest op te ruimen en oplossingen te vinden voor je problemen. Waarom? Wanneer je rent forceer je je gedachten en mindset naar voren. Dit helpt je om meer helder te denken en te focusen.

10. Hardlopen resulteert in een lagere biologische leeftijd

Onderzoek, gepubliceerd in het European Health Journal, toont aan dat hardlopen en intervaltraining een positief effect hebben op celniveaus, zo goed dat we er biologisch jonger door worden. Krachttraining bijv. heeft niet dit zelfde effect.

 

Dit lijken mij allemaal goede redenen om te starten met hardlopen, in ieder geval met meer bewegen.

Heel veel succes,

Marie-José

 

Delen
ReactiesBekijk reacties op "10 redenen om te beginnen met hardlopen"Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Hardloopshop dames en heren hardloopkleding
Categorieën
NIEUWSHOPPEN MERKENOUTLETSPORTIEVE CADEAUTIPS VOOR ELKE GELEGENHEIDOVER ONSBlogKlantenserviceMijn account