Welke kleur glazen kies je in je zonnebril | Lees hier welke kleur bij jou past! - Hiphardlopen.nl
Welke kleur glazen in je zonnebril?

Welke kleur glazen in je zonnebril?

0 reactie minuten lezen

Hoe kies je de juiste kleur glazen voor jouw hardloopzonnebril

Naast dat ze mooi zijn en fantastisch op je neus blijven zitten tijdens het hardlopen, hebben de Goodr hardloop zonnebrillen verschillende kleuren glazen. Niet alleen de kleuren van de spiegels zijn verschillend maar ook de kleuren van de glazen. De kleur van de spiegel zegt helemaal niets over de kleur van de glazen.

De blauwe spiegelglazen zijn bijv. bruin om door te kijken. De goudkleurige en de rode spiegelglazen zijn blauw. Kortom, dit kan voor jou nogal een verschil zijn. Niet iedereen vindt hetzelfde kleur glas prettig.

Daarnaast filtert elke kleur glas het zonlicht anders.

In onderstaande proberen we duidelijkheid te scheppen over we de werking van de kleur van het glas (dus niet de kleur van de spiegel)!

Hardloopzonnebril met blauwe glazen

Blauwe glazen filteren scherp licht en verlagen het contrast. Sommige mensen zijn gevoelig voor licht, veelal mensen met blauwe ogen, in dat geval zijn blauwe glazen een aanrader. Deze kleur glazen is ook zeer geschikt voor op het strand, tijdens een tenniswedstrijd of bijv. tijdens het skiën.

Zonnebril voor hardlopen met oranje glazen

Deze kleur glazen zijn geschikt voor de hele dag. 's ochtends, 's middags maar ook 's avonds bij schemering. De glazen filteren namelijk blauw licht waardoor je meer scherpte en contrast ziet. Ook tijdens het skiën of wanneer je buiten op de laptop werkt, zijn oranje glazen heel prettig. 

Roze glazen in je hardloopzonnebril

Roze glazen verminderen vooral lichtschittering. Deze kleur glazen in een zonnebril maken het zicht veel helderder en verhogen de zichtbaarheid en het contrast. Een roze bril is dan ook aan te raden op een bewolkte dag, bij een opkomende en ondergaande zon

Hardloop zonnebril met groene glazen

Groene glazen remmen de lichtschittering en de schaduwen worden minder donker. Hierdoor zijn groene glazen vooral prettig wanneer je veel buiten bent. Bijvoorbeeld tijdens het hardlopen, wandelen, klimmen of vissen. Je ziet de kleuren om je heen zoals ze horen te zijn. Ze zijn kleurneutraal en je voorkomt vermoeide ogen.

Bruine glazen in je hardloop zonnebril

Een bril met bruin glas levert een verhoogd contrast. Bruine glazen blokkeren blauw licht waardoor het verschil tussen een object en een groene achtergrond wordt vergroot. Hierdoor is een bril met bruine glazen zeer geschikt voor, natuurlijk hardlopen maar ook voor golven, voetballen, wandelen of klimmen. Daarnaast is het ook een zeer geschikte kleur glas voor tijdens het autorijden.

Grijze glazen in je sport zonnebril

Grijze zonnebril glazen verminderen verblindende lichtschitteringen en zorgen voor een natuurlijke perceptie van de kleuren om je heen. Een zonnebril met grijze glazen is hierdoor prettig voor tijdens het autorijden (overdag), hardlopen, fietsen en bijv. golven.

 

Naast al deze feiten heeft welke kleur glazen jij gaat kiezen natuurlijk ook veel te maken met wat je persoonlijk prettig vindt. 

Belangrijk: bescherm je ogen tegen schadelijke UV-straling

Wat vooral belangrijk is bij de keuze voor je hardloopzonnebril is dat deze je ogen 100% beschermt tegen de schadelijke UV-straling. De Goodr zonnebrillen doen dit zeker.

Wij vermelden naast de kleur van de spiegels tevens zoveel mogelijk de kleur van het glas in de Goodr hardloop zonnebrillen. Zie je de kleur van het glas niet staan en wil je het wel graag weten alvorens je een Goodr bril aanschaft, vraag het dan gerust per mail of stuur een WhatsApp bericht.

 

Bron: Pearl.nl

 

Delen
ReactiesBekijk reacties op "Welke kleur glazen in je zonnebril?"Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Hardloopshop dames en heren hardloopkleding
Categorieën
NIEUWSHOPPEN MERKENOUTLETSPORTIEVE CADEAUTIPS VOOR ELKE GELEGENHEIDOVER ONSBlogKlantenserviceMijn account