Wat zijn goede yoga poses voor hardlopers | voorkom blessures - Hiphardlopen.nl
SINDS 2010 EEN VERTROUWD ADRES
GRATIS VERZENDEN BOVEN €25,-
GROOTSTE ASSORTIMENT HARDLOOPROKJES
WINNAAR NEW WEBSHOP AWARDS 2020

Goede yoga poses voor hardlopers

Goede yoga poses voor hardlopers

Yoga en hardlopen gaan goed samen, maar welke yoga pose is goed voor na jouw hardloopsessie?

Yoga na je hardloopsessie

Yoga en hardlopen gaan heel goed samen. Yoga zorgt voor sterke en soepele spieren, waardoor je prettiger, beter en vaak ook sneller gaat hardlopen. Steeds meer hardlopers voegen yoga sessies toe aan hun trainingsprogramma.

Onderstaande yoga oefening bevat 6 yoga poses die je helpen om je stijve spieren te ontspannen na een stevige hardlooptraining. Het doen van deze oefeningen na iedere hardloopsessie, helpt je om je spieren sterk en gezond te houden en blessures te voorkomen.

Het is belangrijk om elke oefening 5 ademhalingen lang aan te houden voor beide kanten van je lichaam.

Downward facing dog

De downward facing dog is een goede houding om de achterkant van je benen te strekken, hiermee “verleng” je de bilspieren, je hamstrings en kuiten.
Probeer, zo mogelijk, je hielen in de grond te duwen voor een maximaal effect.

Reverse warior

De reverse warior is een yoga pose die je helpt om een sterke basis in je benen te vormen. Deze houding zorgt ook voor het extra strekken van je zij- en bovenlichaam en de schuine buikspieren.

Runner’s lunge

Met de runner’s lunge strek je de heupspieren. Het verwaarlozen van je heupspieren kan leiden tot lage rugpijn. Een belangrijke pose om na elke hardloopsessie te doen.

Standing single leg forward bend

Bij de standing single leg forward bend strek je de hamstrings. Na een intensieve hardlooptraining is het belangrijk, deze vaak stijve spieren, extra te strekken.

Bow Pose

De Bow Pose is een oefening waarbij je de rug meer flexibel maakt. Een flexibele en sterke rug is van groot belang voor een goede hardloophouding en het goed kunnen opvangen van de schokken die bij hardlopen nu eenmaal op je rug inwerken. Een pose die wel wat oefening vraagt, tenzij je al heel soepel en lenig bent.

Pigeon

De Pigeon Pose is een pose die je helpt om rugpijn en heupklachten te voorkomen/verlichten. Ook een lastige pose die heel wat oefening vraagt. Bijgaande video legt duidelijk uit hoe je deze pose goed doet maar laat ook veel gemaakte fouten zien. Succes. 

 

Met yoga verbeter je jouw hardloopprestaties. Sluit iedere hardloopsessie af met deze yoga oefening, bestaande uit de 6 poses en je hebt meteen een mooie cool down te pakken. Hierdoor zal je minder snel last hebben van een stijf lichaam na je trainingen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
SINDS 2010 EEN VERTROUWD ADRES
GRATIS VERZENDEN BOVEN €25,-
GROOTSTE ASSORTIMENT HARDLOOPROKJES
WINNAAR NEW WEBSHOP AWARDS 2020