Als vrouw door weer en wind

Happy Running

Niet-lopers begrijpen vaak niet hoe lekker hardlopen kan zijn, en Happy Running dus al helemaal niet..... Hardlopen is een sport voor doorzetters, je moet afzien, trekt soms vreselijke gezichten, hebt een loopneus en je zweet. Het lijkt meer een mannending en niets voor vrouwen. 

Wij lopers weten wel beter. Regelmatig hardlopen geeft energie, vermindert stress en houdt je fit. Hardlopen (naast gezonde voeding en rust) resulteert ook nog eens in een mooi lijf dat gezien mag worden. En dat is Happy Running dus.

Als vrouw wil je ook tijdens het hardlopen kleding dragen waarin je je happy en vrouwelijk voelt. Hardloopkleding voor vrouwen is lange tijd een afgeleide geweest van de mannenkleding. No-nonsense. Zwarte broek, shirt, windjack en witte sokken. Eerst werden de kleuren wat aangepast op de dames. Roze, licht blauw en later meer fleurige varianten. Heel soms een getailleert shirt en de eerste tops werden gesignaleerd. Overgewaaid uit Amerika zien we nu steeds vaker  hardlooprokjes op straat en dit jaar de eerste hardloopjurkjes. Er is inmiddels een ruime keuze aan designs en kleuren. Bijpassende armstukken, haarbanden, mutsen, sokken, noem maar op.

Hardlopen voor vrouwen is (volwassen geworden) een eigen weg ingeslagen met hippe kleding en steeds meer georganiseerde vrouwenlopen. Nederland is bezig met een inhaalslag ten opzichte van Amerika. En wie weet loopt Amerika over enkele jaren in Dutch Design loopmode... 

Happy Running!

Else & Jenne
hiphardlopen.nl