Hardloopschoenen kopen, waar moet je om denken - Hiphardlopen.nl
Hardloopschoenen kopen

Hardloopschoenen kopen

0 reactie minuten lezen

Hardloopschoenen kopen

Hoe vind je in een hardloopzaak de voor jou meest geschikte hardloopschoenen? Ga je hardloopschoenen kopen, kijk dan niet naar uiterlijkheden als kleur en laat je niet leiden door een bepaald merk. Hardloopschoenen moeten bij jouw lijf en loopstijl passen anders krijg je mogelijk veel spijt van je aankoop.

Hardloopschoenen kopen in een hardloopwinkel

Als je hardloopschoenen gaat kopen in een hardloopwinkel, krijg je veelal deskundig advies. Je kan de verschillende merken meestal op een test baan in de winkel uitproberen. Veel winkels hebben tegenwoordig technieken in huis om je voeten, stand en landing te analyseren waardoor zij kunnen bepalen welke soort schoen het beste bij jouw loop en stand van je voeten past. Een gedegen loopanalyse kost tijd en hiervoor kan je bij de speciaalzaak veelal een afspraak maken zodat de medewerker alle tijd voor jou heeft.

Hardloopschoenen kopen online

Weet je precies welke schoenen en vooral maat je van een bepaald merk nodig hebt, kan je natuurlijk ook je schoenen online kopen. Als de schoenen bij ontvangst meteen niet heel goed zitten, bedenk dan goed of je hier tijdens het hardlopen geen last van gaat krijgen. Mocht je hier aan twijfelen, ga dan niet eerst op je nieuwe schoenen lopen maar stuur ze terug. 

De juiste maat hardloopschoenen bepalen

Je hiel moet precies passen maar moet niet strak zitten. Als je schoen geveterd is moet je voet er makkelijk uit te halen zijn. Je veters dichtmaken tot het laatste veteegaatje, zorgt er voor dat de kans op slippen minimaal is. Je hiel mag wel iets bewegen in je schoen maar dan mag niet vervelend voelen. Voel je iets van irritatie tijdens het passen in de winkel, dan wordt deze irritatie alleen maar groter tijdens het hardlopen. Gok nooit naar je schoenmaat, ook hier geldt "meten is weten". Hardloopschoenen vallen veelal wel een maat groter uit dan je normale schoenen. 

De pasvorm van hardloopschoenen

De bovenkant van een hardloopschoen moet precies passend zijn en stevig aanvoelen rondom je voet. Voel je druk rond je voet, dan heb je een grotere of bredere maat nodig. Past je schoen prima maar voelt het niet lekker onder de veters, op je wreef? Mogelijk kan je de veters dan op een andere wijze veteren?

Hardloopschoen voor brede of juist smalle voeten?

Je voorvoet moet in de hardloopschoen naar beide kanten kunnen bewegen, hiervoor heb je ongeveer een halve centimeter speling nodig ter hoogte van het breedste deel van je voet. Kom je met de onderkant van je kleine teen op de rand van de schoenleest, dan is je schoen te klein.

Bewegingsruimte in je hardloopschoenen

Tijdens het hardlopen kunnen je voeten wat opzwellen en langer worden. Om te checken of je hiervoor voldoende ruimte hebt in je schoen, kan je de voet met de langste teen (dit is niet bij iedereen de grote teen) tegen de voorkant van de schoen schuiven. In de ruimte die nu ontstaat bij de hiel, moet een duim passen. Verder is het van belang dat je tenen de ruimte hebben om te wiebelen. Dit beschermt je voorvoet voor problemen als blauwe teennagels en blaren.

Buigzaamheid van een hardloopschoen

Let er op dat je nieuwe hardloopschoenen een goede buigzaamheid hebben. Een te stugge schoen kan leiden tot problemen aan kuiten en/o achillespezen. Laat je hier goed over adviseren in de speciaalzaak.

Hardloopschoenen testen in de winkel

Je voelt pas echt goed of de door jou gekozen hardloopschoenen passen bij jouw voeten en jouw manier van hardlopen door er een stukje op te gaan hardlopen. In veel speciaalzaken hebben ze hier testbanen voor aangelegd. Test je schoenen goed voor je tot aankoop overgaat. Test ook bij voorkeur verschillende merken die mogelijk passend zijn bij jouw situatie. Soms zijn er maar kleine verschillen maar deze kunnen voor jou net het verschil maken.

 

 

Delen
ReactiesBekijk reacties op "Hardloopschoenen kopen "Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Hardloopshop dames en heren hardloopkleding
Categorieën
NIEUWSHOPPEN MERKENOUTLETSPORTIEVE CADEAUTIPS VOOR ELKE GELEGENHEIDOVER ONSBlogKlantenserviceMijn account